Copyright © 2009 Gara község információs lapja
Tisztelt Garai Polgárok!

Örömmel számolok be Önöknek a bölcsőde projekt megvalósulásáról. Befejeződött az építkezés, amint a képeken is láthatják.
2012-ben adtuk be a pályázatot, de sajnos itt is a közbeszerzési eljárás miatt, egy kissé elhúzódott a kivitelezés. Az EMEL Kft.-vel kötöttünk szerződést a kivitelezésre és nem is bántuk meg, mert igazán jó munkát végeztek mind a kőművesek, mind pedig a többi szakember.
20 fő részére tudunk helyet biztosítani a kisdedóvóban, igazán impozáns körülmények között, mely minden mai követelménynek és igénynek megfelel.
Most már csak az engedélyekre várunk és arra, hogy a gyermekek birtokukba vegyék az intézményt és gondos, óvó kezek között növekedjenek.

Faa Béla
polgármester


Az I. VILÁGHÁBORÚ kitörésének 100. évfordulója alkalmából, megemlékezünk
településünk hősi halottairól !

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára

"Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Ugy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyu omlás, -
Szép piros vitézből csak fekete csontváz."
A Garai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének tájékoztatója arról, hogy
2015. január 1-től módosul a magán-pálinkafőzés szabályozása

A tájékoztató letölthető a képre kattintva!


Tisztelt Garai Polgárok!

A Nagybaracskai Katasztrófavédelmi Őrs ügyfélszolgálati rendjére és az intézhető ügytípusokra vonatkozó tájékoztatás elérhető és letölthető honlapunkról.

Faa Béla
polgármester

LETÖLTÉS
Tájékoztató

Tájékoztató a szabadtéri égetésről
LETÖLTÉS


Felhívás és kérelem a szabadtéri tűzgyújtáshoz, égetéshez

Ismételten felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a szabadtéri tűzgyújtást, égetést a tevékenység tervezett időpontja előtt 10 nappal kérelmeznie kell az arra a célra rendszeresített formanyomtatványon az I. fokú tűzvédelmi hatóságnál (Bajai Katasztrófavédelmi Igazgatóság).

Felhívjuk a lakosság figyelmét a fentieken túl, hogy az égetésre alkalmas időjárásnál kerülhet sor. Folyamatos felügyeletet kell biztosítani a tüzelésnél, az égetés befejezését követően a tüzet el kell oltani.

Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az égetés a kérelemben meghatározottak szerint történhet, ellenkező esetben a hatóság bírságolással élhet.

Faa Béla
polgármester


TÁJÉKOZTATÓ
a szennyvíz begyűjtésére irányuló
(szippantás) ellátásáról


Gara község közigazgatási területén 2015. december 1. napjától a szennyvíz begyűjtését (szippantást) kizárólagosan az ELIT-DESIGN BT látja el, mint Szolgáltató.

A közszolgáltatás díja: 1359 Ft/m3 + Áfa, amit az ingatlantulajdonos közvetlenül fizet meg a Szolgáltatónak.

A Szolgáltató telefonos elérhetősége: 06-70/512-92-49.              Faa Béla                       dr. Süke Amália
  polgármester                          jegyző


A közszolgáltatási szerződés az alábbi linkre kattintva nyitható meg.


Jegyzői tájékoztatás a helyi adókról

Kéményseprés – Bács-Kiskun megyében tovább bővült a katasztrófavédelem ellátási körzete


Bács-Kiskun megye 96 településén 2016. november 1-jétől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprőipari közfeladatot a lakosság körében. Részükre az ellátás, a sormunka ütemezett első két időpontjában ingyenes. Ügyfeleink a kémény-ellenőrzés és tisztítás tervezett idejéről két héttel annak elvégzése előtt írásbeli értesítést kapnak. A biztonság közös érdekünk! Fogadják bizalommal kéményseprőinket!
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve országosan, az egységes kiszolgálás érdekében központi ügyfélszolgálati rendszerben tájékoztatja és segíti az ügyfeleket. Általános tájékoztatásért keressék fel a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalt. Konkrét kérdés esetén töltsék ki és küldjék el az Ügyfélszolgálat menü, Ügyintézés pontjában található online űrlapot. Amennyiben sürgős segítségre van szükség, hívják telefonon, vagy közvetlenül számítógépről, internetes kapcsolaton keresztül a 1818 ingyenesen hívható központi telefonszám 9.1-es menüpontját.
Az ellátás zavartalansága érdekében a központ munkáját a Megyei Ellátási Csoportok támogatják, amelyek elsődleges feladata az ellátási területhez kapcsolódó sormunka és a soron kívüli kéményseprőipari feladatok munkaszervezése. Itt ügyintézésre is lehetőség van, kizárólag személyesen. A Bács-Kiskun Megyei Ellátási Csoport címe: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1. ügyfélszolgálati nyitvatartási ideje: hétfő: 8-20, kedd - péntek: 8-14 óra.


Írásbeli megkeresést a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre, vagy postai úton a 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve lehet kezdeményezni.


A gazdálkodó szervezetek továbbra is megrendelés útján, díjfizetés ellenében vehetik igénybe a kéményseprőipari ellátást a megyében működő területileg illetékes piaci szolgáltatóktól. A szolgáltatók nyilvántartása, az OKF honlapján érhető el: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzmegelozes_kemenysepro_lista

Csatolva az  ellátási területünkhöz tartozó Bács-Kiskun megyei települések listája, kéményszámokkal. Az adatok itt is tájékoztató jellegűek.

T Á J É K O Z T A T Ó
a talajterhelési díj fizetési kötelezettségrőlFBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság tájékoztatója


AKTUALIZÁLT TÁJÉKOZTATÓ
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉNEK ENGEDÉLYEZÉSI
HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ KUTAK ELJÁRÁSJOGI SZABÁLYAIRÓL
2018. NOVEMBER


Tájékoztató az általános iskolai körzetek valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzeteinek meghatározásáról
Letöltés
Gara Községi Önkormányzat Képviselő-testületének
2019. évi munkaterve

Gara község
2019. évi rendezvényterve


Tájékoztató a 2019. évi hulladékszállítási rendről

Tájékoztató a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról

Garai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
pénzügyi ügyintéző
munkakör betöltésére.