Copyright © 2009 Gara község információs lapja
Tisztelt Garai Polgárok!

Örömmel számolok be Önöknek a bölcsőde projekt megvalósulásáról. Befejeződött az építkezés, amint a képeken is láthatják.
2012-ben adtuk be a pályázatot, de sajnos itt is a közbeszerzési eljárás miatt, egy kissé elhúzódott a kivitelezés. Az EMEL Kft.-vel kötöttünk szerződést a kivitelezésre és nem is bántuk meg, mert igazán jó munkát végeztek mind a kőművesek, mind pedig a többi szakember.
20 fő részére tudunk helyet biztosítani a kisdedóvóban, igazán impozáns körülmények között, mely minden mai követelménynek és igénynek megfelel.
Most már csak az engedélyekre várunk és arra, hogy a gyermekek birtokukba vegyék az intézményt és gondos, óvó kezek között növekedjenek.

Faa Béla
polgármester


Az I. VILÁGHÁBORÚ kitörésének 100. évfordulója alkalmából, megemlékezünk
településünk hősi halottairól !

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára

"Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Ugy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyu omlás, -
Szép piros vitézből csak fekete csontváz."
A Garai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének tájékoztatója arról, hogy
2015. január 1-től módosul a magán-pálinkafőzés szabályozása

A tájékoztató letölthető a képre kattintva!


Tisztelt Garai Polgárok!

A Nagybaracskai Katasztrófavédelmi Őrs ügyfélszolgálati rendjére és az intézhető ügytípusokra vonatkozó tájékoztatás elérhető és letölthető honlapunkról.

Faa Béla
polgármester

LETÖLTÉS
Tájékoztató


Ebösszeíró adatlap letölthető innen ill. a letölthető dokumetumok menüpontból is!
Tájékoztató a szabadtéri égetésről
LETÖLTÉS

HIRDETMÉNY

A mezőgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezőgazdasági vontatóval vagy lassú járművel vontatott pótkocsival történő közúti szállítása.

LETÖLTÉS

Felhívás és kérelem a szabadtéri tűzgyújtáshoz, égetéshez

Ismételten felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a szabadtéri tűzgyújtást, égetést a tevékenység tervezett időpontja előtt 10 nappal kérelmeznie kell az arra a célra rendszeresített formanyomtatványon az I. fokú tűzvédelmi hatóságnál (Bajai Katasztrófavédelmi Igazgatóság).

Felhívjuk a lakosság figyelmét a fentieken túl, hogy az égetésre alkalmas időjárásnál kerülhet sor. Folyamatos felügyeletet kell biztosítani a tüzelésnél, az égetés befejezését követően a tüzet el kell oltani.

Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az égetés a kérelemben meghatározottak szerint történhet, ellenkező esetben a hatóság bírságolással élhet.

Faa Béla
polgármester


A nyilatkozat letöltése

Pályázati lehetőségek
A pályázati lehetőségek eléréséhez kérem kattintson az alábbi ikonra!

TISZTELT LAKOSSÁG!


Tájékoztatom Önöket és felhívom figyelmüket, hogy a szennyvíz-csatornázás házi belső rákötéseknél az anyagszükséglet beletartozik a vállalási díjba.
Az árban benne van:

  • SN 4 minőségű narancssárga színű cső
  • 4 db 45 fokos könyök idom
  • 1 db tisztító idom
Ha a fenti elemeken túl szükséges még tisztító idom, vagy egyéb idom, az már az ingatlantulajdonos költsége.
Külön munkadíjat a kivitelező nem számolhat fel.

Gara, 2015. november 24.                                                                       

         Tisztelettel:
                                                                                                  Faa Béla
                                                                                                  polgármester


Közlemény

Országos Egészségügyi Információs KözpontFelhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Betegút Egyesület egészségesek és betegek részére információs központot tesz elérhetővé a jobb tájékozódás és a gyógyulási folyamat meggyorsítása érdekében. Az adatbázisokon kívül személyre szabott tanácsadást is biztosítunk, valamint jogsegély szolgáltatást is ellátunk. Az információs központ iránytű az egészségügyi ellátó rendszerben történő eligazodáshoz.


www.betegutegyesulet.hu
betegutegyesulet@gmail.com
  Telefonszám:
  70-884-5879
  70-389-4178


Gara, Kossuth Lajos u. 51. sz. ingatlan címképzéséről szóló határozat

TÁJÉKOZTATÓ
a szennyvíz begyűjtésére irányuló
(szippantás) ellátásáról


Gara község közigazgatási területén 2015. december 1. napjától a szennyvíz begyűjtését (szippantást) kizárólagosan az ELIT-DESIGN BT látja el, mint Szolgáltató.

A közszolgáltatás díja: 1359 Ft/m3 + Áfa, amit az ingatlantulajdonos közvetlenül fizet meg a Szolgáltatónak.

A Szolgáltató telefonos elérhetősége: 06-70/512-92-49.              Faa Béla                       dr. Süke Amália
  polgármester                          jegyző


A közszolgáltatási szerződés az alábbi linkre kattintva nyitható meg.


Gara Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 2016. évi munkaterve


Gara Község Önkormányzata
Bursa Hungarica 2016. évi forduló támogatott döntési lista

Hirdetmény

A kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény, az azt szabályzó 347/2012. (XII.11.) Korm. rendelet, a 63/2012. (XII.11.) BM rendelet, valamint a 29/2014. (XII.2.) Szolnok MJV rendelete alapján a

Filantrop Kft.

Gara  területén
az alábbi időpontban végzi a kéményseprő-ipari közszolgáltatást
(a kémények ellenőrzését):

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közigazgatási bürokrácia és állami rezsicsökkentéssel összefüggő sajtóközleménye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalának tájékoztatója a közigazgatási rezsicsökkentéssel kapcsolatosan

Jegyzői tájékoztatás a helyi adókról
Pályázati adatlap
A vadászterületek kijelöléséről szóló határozatok jogerőre emelkedéséről szóló tájékoztatók letölthetők!
BKH/001/4937-1/2016. sz. hirdetmény
BKH/001/4937-2/2016. sz. hirdetmény


Gara Község Önkormányzata
                       
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet

családsegítő, családgondozó

munkakör betöltésére.
A vadászterületek kijelöléséről szóló BKH/001/4937-2/2016. sz. módosított hirdetmény letölthető.
BKH/001/4937-2/2016. sz. módosított hirdetmény
Frissítve: 2016. október 3.
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok bevezetése

Ezúton tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2016. július 1. napjától kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján.

A közigazgatási perekben illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben, a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-től. Az elektronikus kapcsolattartáshoz szükséges nyomtatványok a  gara.hu oldalon az E-ügyintézés menüpontban elérhetőek (http://www.gara.hu/eugyintezes.html). Ezek a nyomtatványok ÁNYK-val kitölthetőek, ügyfélkapun keresztül beküldhetőek (magyarorszag.hu).

2016 július 1. napjával űrlap közigazgatási szerv részére a keresetlevél beterjesztéséhez K01 számon új nyomtatvány került bevezetésre.

2016 július 1. napjával a jegyző birtokvédelmi határozatának megváltoztatása iránti keresetlevélnek a perben történő beterjesztése céljából P26 számon új nyomtatvány került bevezetésre.

A nem megfelelő űrlapon benyújtott kérelmet a rendszer nem tudja feldolgozni – függetlenül attól, hogy a beküldő az értesítési tárhelyére ez esetben is megkapja a „befogadás-visszaigazolás” értesítést. Hangsúlyozzuk tehát, hogy a nem rendszeresített űrlapon előterjesztett beadvány beérkezik ugyan, de nem tekintendő joghatályosan benyújtottnak, tehát nem fűződnek majd hozzá benyújtásra vonatkozó anyagi és eljárásjogi határidők.
Kérjük, hogy  beadványukat a legújabb űrlapon terjesszék elő.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.

                                                                                        dr. Süke Amália
                                                                                         jegyző


Letölthető nyilatkozat
Kéményseprés – Bács-Kiskun megyében tovább bővült a katasztrófavédelem ellátási körzete


Bács-Kiskun megye 96 településén 2016. november 1-jétől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprőipari közfeladatot a lakosság körében. Részükre az ellátás, a sormunka ütemezett első két időpontjában ingyenes. Ügyfeleink a kémény-ellenőrzés és tisztítás tervezett idejéről két héttel annak elvégzése előtt írásbeli értesítést kapnak. A biztonság közös érdekünk! Fogadják bizalommal kéményseprőinket!
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve országosan, az egységes kiszolgálás érdekében központi ügyfélszolgálati rendszerben tájékoztatja és segíti az ügyfeleket. Általános tájékoztatásért keressék fel a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalt. Konkrét kérdés esetén töltsék ki és küldjék el az Ügyfélszolgálat menü, Ügyintézés pontjában található online űrlapot. Amennyiben sürgős segítségre van szükség, hívják telefonon, vagy közvetlenül számítógépről, internetes kapcsolaton keresztül a 1818 ingyenesen hívható központi telefonszám 9.1-es menüpontját.
Az ellátás zavartalansága érdekében a központ munkáját a Megyei Ellátási Csoportok támogatják, amelyek elsődleges feladata az ellátási területhez kapcsolódó sormunka és a soron kívüli kéményseprőipari feladatok munkaszervezése. Itt ügyintézésre is lehetőség van, kizárólag személyesen. A Bács-Kiskun Megyei Ellátási Csoport címe: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1. ügyfélszolgálati nyitvatartási ideje: hétfő: 8-20, kedd - péntek: 8-14 óra.


Írásbeli megkeresést a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre, vagy postai úton a 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve lehet kezdeményezni.


A gazdálkodó szervezetek továbbra is megrendelés útján, díjfizetés ellenében vehetik igénybe a kéményseprőipari ellátást a megyében működő területileg illetékes piaci szolgáltatóktól. A szolgáltatók nyilvántartása, az OKF honlapján érhető el: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzmegelozes_kemenysepro_lista

Csatolva az  ellátási területünkhöz tartozó Bács-Kiskun megyei települések listája, kéményszámokkal. Az adatok itt is tájékoztató jellegűek.

Gara Község Önkormányzata Képviselő-testületének
2017. évi munkaterve

Rendezvényterv 2017.

LETÖLTÉS
LETÖLTÉS

A beíratással kapcsolatos tudnivalókért kattintson a képre!

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM
A földművelésügyi miniszter határozata

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Bajai Járási Hivatalának
határozata
községi zárlat elrendeléséről
A határozat
Térképmelléklet


A Máltai Szeretetszolgálat újonnan induló programjában segíteni kívánja a munkát keresők elhelyezkedését, ezáltal támogatni a szerény anyagi háttérrel rendelkezők megélhetését.

Amennyiben nincs munkahelye, szakmája vagy új szakmát szeretne tanfolyam keretében elvégezni keresse fel irodánkat :

Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja
6500 Baja, Petőfi Sándor u. 32.,  hétfőtől péntekig 8-16 óráig

Jelenleg az alábbi tanfolyam elvégzésére nyílik lehetősége a foglalkoztatási programunk keretében, melyet  a Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya (Munkaügyi Központ) hirdet meg

Építő- és anyagmozgató gép kezelője
(Targoncavezető + Emelő gépkezelő - kivéve targonca -
+Gépkezelő jogosítvány 3 gépcsoportra

A tanfolyam kezdő időpontja:  2017. június 12.

Feltételek:             legalább 8 általános iskolai végzettség, betöltött 18. életév
A tanfolyam, mely OKJ-s képzés megszerzésére ad lehetőséget:
  • a munkahellyel nem rendelkezők
  • a GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérők
  • foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők
  • megváltozott munkaképességű személyek
  • roma nemzetiséghez tartozóknak
  • tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett személyeknek szól.
  • Jelentkezési határidő:  2017. június 7.

Bővebb információ kérhető személyesen a máltai irodában (Petőfi u. 32.), illetve telefonon munkaidőben a 06-30/627-1380 számon.

Máltai Szeretetszolgálat
Bajai Csoportja

Tájékoztató az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatról

LETÖLTÉS


Gara Község …/2017(… …) Önkormányzati rendelet - TERVEZETE
Gara Község településképének védelméről
Településképi Arculati Kézikönyv


A típusú pályázat
B típusú pályázat


Gara Községi Önkormányzat Képviselő-testületének
2018. évi munkaterve

Gara község
2018. évi rendezvényterve


Garai Közös Önkormányzati Hivatal        
a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
Garai Közös Önkormányzati Hivatal
pénzügyi ügyintéző
munkakör betöltésére.

Részletek a csatolt dokumentumban!


T Á J É K O Z T A T Ó
a talajterhelési díj fizetési kötelezettségrőlPályázati adatlap
LETÖLTHETŐ


Kormányablak busz a bajai járás területén